Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ???


Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και ώρα 9.00 μ.μ. ένας θανάσιμος κρότος ξαφνιάζει τους κατοίκους των Εξαρχείων. Λίγες στιγμές αργότερα πέφτει νεκρός στο ψυχρό έδαφος ένας δεκαπεντάχρονος νέος από σφαίρα ειδικού φρουρού. Ήταν ο Αλέξης, ο δικός μας Αλέξης ,συμμαθητής και φίλος μας , που σκοτώθηκε από χέρι δολοφονικό. Ο θάνατος άγγιξε τις ψυχές όλων μας.

Δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, ήδη το βάρος που κουβαλούσαμε στις παιδικές μας ψυχές ήταν τεράστιο. Δύο ώρες αργότερα, ίσως και λιγότερο (ο χρόνος σταμάτησε να τρέχει μετά από τον εκσφενδονισμό της σφαίρας από το όπλο του αστυνομικού). Ξέσπασαν επεισόδια. Όλη η Ελλάδα είχε παραδοθεί στις φλόγες. Οι μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους με την οργή να ξεχειλίζει.

Ο θάνατός σου Αλέξη προσκάλεσε πλήθος ανθρώπων για να φωνάξουν κατά της βίας, της κατάχρησης της εξουσίας, της αναξιοκρατίας που πλήττει τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Ούρλιαζαν για το χαμό σου και σε θρηνούσαν.

Έγινες η αφορμή της διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο. Οι νέοι βρήκαν την ευκαιρία να ορθώσουν ανάστημα, να βγουν μπροστά και να ξεπεράσουν τους γονείς τους. Προσπάθησαν να μιλήσουν ελεύθερα και να εισακουστούν, αντί αυτού εισέπραξαν πλήθος δακρυγόνων.

Το μόνο που ζητάμε είναι ένα κομμάτι ουρανού για να μπορούμε και εμείς να κάνουμε τα δικά μας όνειρα, να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Στη θέση σου Αλέξη θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Προβληματιζόμαστε λοιπόν και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για μία καλύτερη ζωή…..

Αντίο Αλέξη!! Σε μία στιγμή τα έχασες όλα, τα όνειρά σου, τις προσδοκίες σου. Εμείς που μένουμε πίσω σου υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την πάλη για ανάδειξη των αξιών και των ιδανικών που σήμερα έχουν γύρω μας γκρεμιστεί. Ακόμη και αν πολλοί μας θεωρούν βάρβαρους, εμείς θα τους αποδείξουμε πως κάνουν λάθος και θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας με μόχθο και αγώνα κάτι που ποτέ δεν προσπάθησαν εκείνοι!

Καλό ταξίδι! Θα σε θυμόμαστε για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου